>>Kalkhoudende natuursteen
Kalkhoudende natuursteen 2019-06-18T13:07:19+00:00

Kalkhoudende natuursteen – Professioneel onderhoud

Reken voor een professioneel onderhoud van natuursteen op Procobel. Onze ervaren vakmensen komen langs om uw natuursteen vloer te reinigen, behandelen en/of impregneren.

Kalkhoudende natuursteen – soorten

Kalkhoudende natuursteen is de meest voorkomende variant. In deze groep horen onder andere Travertin, Marmer, Leisteen, Blauwe (hard)steen, kalksteen, zandsteen, witte steen, Terrazzo of Granito.

Kalkhoudende natuursteen soorten zijn kwetsbare soorten als het gaat om slijtage. Tevens zijn deze gevoelig aan vlekken en het ontstaan van krassen. Hoe zachter de soort, hoe sneller slijtage voorkomt en deze is dan voornamelijk te wijten aan het inlopen van zand of het schuiven van stoelen.

kalkhoudende natuursteen

Onderhoud van natuursteen vloeren

Grondig onderhoud

Wanneer u beroep doet op de vakmensen van Procobel om uw natuursteen vloer een grondige onderhoudsbeurt te geven, bent u verzekerd van vakmanschap. De intensiteit van het onderhoud hangt vooral af van de huidige toestand van uw natuursteen vloer.

Het grote voordeel van deze kalkhoudende soorten is dat er verschillende mogelijkheden zijn om de problemen aan te pakken bv. schuren, slijpen en polijsten. Afhankelijk van de staat van de vloer kunnen verschillende opeenvolgende stappen worden gevolgd.

Jarenlange ervaring en uitgebreid vakmanschap maken van ons de aangewezen partij om uw natuursteen vloer te behandelen. Het type natuursteen doet er niet toe: Travertin, Marmer, Leisteen, Blauwe (hard)steen, kalksteen, zandsteen, witte steen, Terrazzo of Granito.

De vloer kan worden geschuurd met diamant-gebonden schuurschijven. Om een perfecte hoogglans te bekomen is een zo glad mogelijk oppervlak noodzakelijk. Indien dit niet het geval is kan de vloer worden geslepen met een zware planetaire schuurmachine. Deze bewerking heeft als resultaat een mooie, gladde vloer.

Nadien kan de vloer dan worden gekristalliseerd met een polijstpasta.

We sturen onze vakmensen op pad om een professioneel uitgevoerd onderhoud van uw natuursteen vloer uit te voeren. Tijdens dit onderhoud zullen we ons focussen op het wegwerken van slijtage door veelvuldig gebruik.

Periodiek onderhoud

Door de jarenlange ervaring kan PROCOBEL budgetvriendelijke onderhoudsprogramma’s aanbieden zodat de vloeren er altijd schoon, blinkend en stofvrij bij zullen liggen.

natuursteen onderhoud voor na

Natuursteen vloer impregneren

Wenst u extra bescherming voor uw natuursteen vloer? Ook dat is mogelijk! U kan verschillende natuursteen vloeren, zoals marmer en leisteen laten impregneren.

Bij het impregneren van natuursteen wordt de vloer volledig verzadigd met impregneervloeistof of -crème, die de poriën volledig opvult. Hierdoor ontstaat een laagje bovenop de natuursteen vloer dat vuil en water afstoot.

Door uw natuursteen vloer te impregneren, wordt het binnendringen van water, olie en vuil voorkomen en wordt de vloer een stuk makkelijker in onderhoud.

natuursteen impregneren

Bekijk details over onze recent uitgevoerde projecten:

Renovatie van natuursteen te Antwerpen
Schuren van natuursteen te Antwerpen

Onderhoud van kalkhoudende natuursteen – producten / machines

Dagelijks onderhoud

Het dagelijks onderhoud van uw natuursteen vloer kan u voor eigen rekening nemen. Het volstaat om de vloer schoon te vegen en te behandelen met een neutraal onderhoudsproduct, zoals bv Asset Floor.

Wilt u advies op maat voor het onderhouden uw natuursteen vloer? Contacteer ons.

Procobel - professioneel vloeronderhoud

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.