>>Niet-kalkhoudende natuursteen
Niet-kalkhoudende natuursteen 2019-02-12T13:40:42+00:00

Niet-kalkhoudende natuursteen – Professioneel onderhoud

Reken voor een professioneel onderhoud van natuursteen op Procobel. Onze ervaren vakmensen komen langs om uw vloer te reinigen, behandelen en/of impregneren.

Niet-kalksteenhoudende natuursteen – soorten

Niet (of weinig) kalkhoudende natuursteen komt minder voor dan zijn kalkhoudende tegenhanger. In deze groep horen onder andere graniet, dolemiet, basalt of kwartsiet.

Niet (of weinig) kalkhoudende natuursteen soorten zijn minder kwetsbaar als het gaat om slijtage. Omdat dit type natuursteen door het ontbreken van kalk harder is, zijn deze vloeren minder gevoelig aan vlekken en het ontstaan van krassen.

Onderhoud van natuursteen vloeren

Grondig onderhoud

Wanneer u beroep doet op de vakmensen van Procobel om uw natuursteen vloer een grondige onderhoudsbeurt te geven, bent u verzekerd van vakmanschap. De intensiteit van het onderhoud hangt vooral af van de huidige toestand van uw natuursteen vloer.

We sturen onze vakmensen op pad om een professioneel uitgevoerd onderhoud van uw natuursteen vloer uit te voeren. Tijdens dit onderhoud zullen we ons focussen op het wegwerken van slijtage door veelvuldig gebruik.

Het grote voordeel van deze niet (of weinig) kalkhoudende soorten is dat er verschillende mogelijkheden zijn om de problemen aan te pakken bv. schuren, slijpen en polijsten. Afhankelijk van de staat van de soort natuursteen vloer kunnen verschillende opeenvolgende stappen worden gevolgd.

De vloer uit natuursteen kan worden geschuurd met diamant-gebonden schuurschijven. Om een perfecte hoogglans te bekomen is een zo glad mogelijk oppervlak noodzakelijk. Indien dit niet het geval is kan deze, afhankelijk van de soort vloer, worden geslepen met een zware planetaire schuurmachine. Deze bewerking heeft als resultaat een mooie, gladde vloer.

Nadien kan de vloer al dan niet worden gepolijst met een polijstpasta.

Natuursteen vloer impregneren

Wenst u extra bescherming voor uw natuursteen vloer? Ook dat is mogelijk!
Door uw natuursteen vloer te impregneren, wordt het binnendringen van water, olie en vuil voorkomen en wordt de vloer een stuk makkelijker in onderhoud.

natuursteen impregneren

Bekijk details over onze recent uitgevoerde projecten:

Renovatie van natuursteen te Antwerpen
Schuren van natuursteen te Antwerpen

Onderhoud van niet-kalkhoudende natuursteen – producten / machines

Dagelijks onderhoud

Het dagelijks onderhoud van uw natuursteen vloer kan u voor eigen rekening nemen. Het volstaat om de vloer schoon te vegen en te behandelen met een neutraal onderhoudsproduct, zoals bv Asset Floor.

Wilt u advies op maat voor het onderhouden uw natuursteen vloer? Contacteer ons.

Procobel - professioneel vloeronderhoud

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.