Natuursteen – Reinigen, renovatie en onderhoud

Op zoek naar een specialist voor het reinigen, het onderhoud of de renovatie van uw natuursteen vloer? Bij Procobel bent u aan het juiste adres!

Een natuursteen vloer oogt stijlvol en authentiek. Meestal is het de duurzaamheid en het minimum aan onderhoud die mensen overtuigd om te kiezen voor natuursteen. Geen wonder dat natuursteen vloeren vandaag de dag enorm populair zijn. Toch zijn er een heleboel duidelijke verschillen te onderscheiden.

Soorten natuursteen

Natuursteen is grofweg onder te verdelen in 2 duidelijk verschillende groepen. Kalkhoudende natuursteensoorten als travertin, marmer, leisteen, blauwe hardsteen, kalksteen, zandsteen, witte steen, Terrazzo of Granito zijn zachte varianten en daardoor minder bestand tegen krassen en de vorming van vlekken. Hoe zachter de natuursteen, hoe meer vatbaar die wordt voor slijtage. Niet kalkhoudende natuursteensoorten als graniet, dolemiet, basalt of kwartsiet zijn – omdat ze veel harder zijn dan hun tegenhangers – beter bestand tegen slijtage.

Onderhoud van natuursteen

Het type natuursteen doet er niet toe. Als u uw vloer in topconditie wilt houden, is een regelmatig onderhoud geen overbodige luxe. Het proces is hetzelfde. Enkel de aangeraden frequentie verschilt. Zachtere natuursteensoorten hebben vaker onderhoud nodig dan de hardere soorten.

Renovatie van natuursteen

Afhankelijk van de staat van uw vloer, bepalen we welke behandelingen nodig zijn om uw natuursteen vloer in zijn oude glorie te herstellen. Als u dat wenst, komen we langs voor een vrijblijvend plaatsbezoek om uw vloer te bekijken en een actieplan op te stellen. We focussen op het wegwerken van slijtage. Door uw natuursteen vloer te schuren met diamant gebonden schuurschijven, kunnen we een perfecte hoogglans bekomen. Bij zwaardere slijtage zetten we een zware planetaire schuurmachine in om de natuursteen eerst opnieuw glad te maken. Nadien kunnen we uw natuursteen vloer – indien u dat wenst – polijsten.

Extra bescherming voor uw natuursteen vloer

Door uw natuursteen vloer te impregneren, is die beter bestand tegen het binnendringen van water, olie en vuil. Het impregneermiddel dringt tot diep in de poriën door en beschermt uw natuursteen vloer als het ware van binnenuit. Er wordt een laagje gevormd bovenop de natuursteen dat water en vuil afstoot. Het dagelijks onderhoud van uw natuursteen vloer zal veel vlotter verlopen wanneer u uw natuursteen vloer laat impregneren.

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.

    Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.