Onderhoud blauwe hardsteen

Procobel is de specialist voor het onderhoud van uw blauwe hardsteen vloer. Onze vakmensen komen graag langs om uw blauwe hardsteen te renoveren, reinigen of impregneren.

Het is erg belangrijk om uw blauwe hardsteen goed te onderhouden. Zo blijft hij ten allen tijden mooi en blijft de glans behouden. Blauwe hardsteen is een kalkhoudende natuursteen, hierdoor is deze steen gevoelig aan water en andere vloeistoffen. Wanneer uw vloer uit blauwe hardsteen in contact komt met water, kan het zijn dat er doffe vlekken of krassen ontstaan. Om uw vloer in topconditie te houden, laat u vlekken en krassen best verwijderen en behandelen door een professional.

Blauwe hardsteen laten impregneren

natuursteen impregneren

Door uw vloer in blauwe hardsteen te laten impregneren, beschermt u hem tegen schadelijke stoffen. Alleen water kan er al voor zorgen dat uw blauwe hardsteen vloer er dof gaat uitzien. Door uw blauwe hardsteen te laten impregneren wordt er een beschermlaagje aangebracht dat de poriën van de steen opvult. Dit laagje beschermt uw vloer tegen water, vuil en andere schadelijke stoffen.

Blauwe hardsteen renoveren

Na verloop van tijd zal uw vloer in blauwe hardsteen zijn glas verliezen en dof worden. Om uw vloer weer mooi en glanzend te krijgen kan u rekenen op een professional zoals Procobel. Wij maken gebruik van professionele schuurmachines en onderhoudsproducten om uw blauwe hardsteen weer als nieuw te krijgen. Als u dat wilt kunnen we uw blauwe hardsteen ook polijsten.

Dagelijks onderhoud van blauwe hardsteen

Enkele handige tips om uw vloer in blauwe hardsteen zo lang mogelijk mooi te houden:

  • Stofzuig dagelijks om vuil en zand te verwijderen
  • Dep vlekken meteen droog
  • Gebruik een pH-neutrale zeep om uw vloer te reinigen, bv. Asset Floor
  • Laat geen water in de steen trekken. Maak uw vloer zo snel mogelijk opnieuw droog

Wat doet u beter niet:

  • Gebruik nooit azijn of soda om uw blauwe hardsteen te reinigen
  • Gebruik nooit een antikalkmiddel om kalk te verwijderen
  • Gebruik nooit zeep met een te hoge of te lage pH-waarde
  • Gebruik nooit een schuurspons om vlekken te verwijderen

Wil u graag advies op maat voor het onderhoud, reiniging of renovatie van uw vloer in blauwe hardsteen? Contacteer ons en we helpen u graag verder.

Procobel - professioneel vloeronderhoud

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.

    Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.