Parket – Onderhoud, reinigen en renovatie

Procobel is uw specialist voor het onderhoud van parket. Ook wanneer u uw parketvloer wilt laten reinigen of renoveren bent u bij ons aan het juiste adres.

Reiniging van parket

Parket is prachtig. De natuurlijke uitstraling van een parketvloer tilt elke ruimte naar een hoger niveau. Om te vermijden dat uw parket er binnen de kortste keren dof uitziet, houdt u best rekening met het specifieke onderhoud dat dit soort vloeren vereist. Het dagelijkse onderhoud kan u gerust voor eigen rekening nemen. Voor intensief onderhoud neemt u best een specialist onder de arm.

Parket reinigen

Door uw parket regelmatig te reinigen, zet u al een stap in de juiste richting. Let wel op met de materialen en producten die u gebruikt voor de reiniging.

Parket schoonmaken

Als u uw parketvloer wilt schoonmaken, gebruikt u best een droge microvezeldoek. Vuil en stof worden opgenomen door de microvezels. Om vuil en stof uit de voegen van het parket te verwijderen, kan u een stofzuiger met een zuigstuk met borsteltje gebruiken. Zo vermijdt u krassen. Gebruik nooit geïmpregneerde doekjes voor het reinigen van parket. Het impregneermiddel zal ervoor zorgen dat vuil en stof zich juist vastzetten op uw parketvloer, met alle gevolgen van dien.

Parket vochtig reinigen

Het is best om uw parketvloer op regelmatige tijdstippen met een vochtige doek te reinigen. Let er wel op dat u niet te veel water gebruikt. Door uw parketvloer met een te natte doek te reinigen, kan u hem beschadigen. Het is belangrijk om te weten of uw parketvloer afgewerkt is met olie of met vernis. Een geoliede parketvloer vereist een speciale onderhoudsproducten. Als u een geoliede parketvloer enkel met water reinigt, lossen de oliën op en verliest het parket zijn beschermlaag. Gevernist parket kan u wel met gewoon water reinigen. Al raden we hier ook aan om een gespecialiseerde onderhoudsproducten te gebruiken. Als uw parketvloer met boenwas afgewerkt is, dienst u een speciaal product te gebruiken met een zowel reinigende als voedende werking. U kan eventueel een extra laagje boenwas aanbrengen tijdens de reiniging.

onderhoud parketvloer

Onderhoud parket

We raden aan om – naast de reguliere reiniging – uw parket jaarlijks een intensieve onderhoudsbeurt te geven. Voor dit intensieve onderhoud kan u uiteraard rekenen op onze jarenlange ervaring en uitgebreide expertise.

Ook voor het intensieve onderhoud van uw parket zijn de onderhoudsproducten die u gebruikt van groot belang. Afhankelijk van de afwerking van uw parketvloer verloopt het onderhoud verschillend.

Onderhoud geolied parket

Een geoliede parketvloer heeft de meest natuurlijke uitstraling. Geolied parket vergt echter wel wat extra aandacht. Zoals we al zeiden is het onderhoudsproduct zeer belangrijk bij dit type parketvloer. Om uw geoliede parketvloer te onderhouden gebruiken we uitsluitend onderhoudsproducten van welbekende merken als Bona, Rubio Monocoat en Woca. Eerst reinigen we uw vloer grondig met een professionele ontvetter om hardnekkig vuil te verwijderen. Om uw parketvloer optimaal te beschermen tegen vlekken, brengen we na het ontvetten een onderhoudsolie aan die we tot diep in uw parket laten intrekken.

Onderhoud gevernist parket

Ook voor het onderhoud van gevernist parket zullen we starten met uw vloer intensief te reinigen en ontvetten. Daarna gebruiken we een professionele polish die een beschermende laag op uw parketvloer achterlaat. Omdat de polish ook kleine krasjes opvult, zal uw vloer na de behandeling beter bestand zijn tegen vuil en stof.

Onderhoud geboend parket

Geboend parket vereist een uitgebreider onderhoud. Om uw geboend parket in topvorm te houden, wordt het best maandelijks gepolierd met een professionele boenmachine. Een keer per jaar verwijderen we de boenwas-laag volledig en brengen we een nieuwe beschermende toplaag aan.

U bent bij ons steeds aan het juiste adres. Zowel voor een eenmalige reiniging als voor een grondig onderhoud kan u op ons rekenen. Onze jarenlange ervaring laat ons toe om u budgetvriendelijke onderhoudsprogramma’s aan te bieden zodat uw parketvloeren er altijd schoon en stofvrij bijliggen.

onderhoud parketvloer

Renovatie van parket

In sommige gevallen is een professioneel onderhoud niet voldoende om uw parket opnieuw te doen schitteren. We gaan dan over tot een volledige renovatie van uw parket.

Bij het renoveren van uw parketvloer volgen we steeds onze beproefde werkwijze. Onze 30 jaar ervaring in parketrenovatie is uw garantie voor topkwaliteit.

Stap 1: Oude toplaag verwijderen

Om uw parketvloer succesvol te renoveren, is een goede voorbereiding enorm belangrijk. We zetten een arsenaal van professionele machines in om de oude toplaag van uw parket te verwijderen. Het einddoel is een zo egaal mogelijke parketvloer zonder oneffenheden, vlekken en krassen. We gaan net zo lang door tot het originele hout opnieuw tevoorschijn komt. Voor een optimaal resultaat gebruiken we een bandschuurmachine gecombineerd met polijstmachines, kantenschuurders en fijne schuurschijven. We werken uitsluitend met professionele machines van welbekende merken. Alleen zo kunnen we garanderen dat de renovatie van uw parketvloer vlot verloopt.

Stap 2: Bescherming van uw parket

Nu de voorbereidingen achter de rug zijn, kunnen we beginnen met de bescherming van uw parket. U wilt uiteraard dat uw parket na de renovatie zo lang mogelijk beschermd blijft tegen krassen, vlekken en andere schade. Daarom bieden we u de keuze. We kunnen uw parket beschermen met de toplaag die u zelf wilt. De oude toplaag doet er niet toe. U heeft de keuze uit afwerking met boenwas, natuurlijke oliën of vernis. Elke afwerking heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Contacteer ons voor een gratis plaatsbezoek. We staan u met plezier bij in uw keuze.

parket schuren

Renovatie en onderhoud parket – producten en machines

  • Professioneel onderhoudsproducten van Bona, Rubio Monocoat en Woca
  • Bandschuurmachine, gecombineerd met polijstmachines, kantenschuurders en fijne schuurschijven
  • Vernis, olie of boenwas voor een kwalitatieve toplaag
parket onderhoudsproducten

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.

    Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.