PVC vloer – Professioneel onderhoud

Is uw PVC vloer aan onderhoud toe? Reken dan op Procobel. We werpen onze uitgebreide expertise in de strijd voor het schoonmaken, reinigen en onderhouden van uw PVC vloeren.

PVC vloer – Onderhoud

PVC is een populair materiaal dat vaak gebruikt in soepele vloerbekledingen. Van PVC vloeren wordt, net als van vinyl vloeren, vaak gedacht dat ze eenvoudig in onderhoud zijn. Niet is minder waar. Een PVC vloer kunt u met alleen dweilen of moppen niet schoonmaken. Bij sommige kleuren is het nieuwe er al snel af. Strepen van schoenen en van het heen en weer schuiven van stoelen laten een onverzorgde indruk na. Een professioneel onderhoud dient zich aan om uw PVC vloer opnieuw in zijn oude glorie te herstellen.

Reken op het uitgebreide vakmanschap van Procobel voor een professioneel onderhoud van uw PVC vloeren. U kan zowel op ons rekenen voor een eenmalige onderhoudsbeurt als voor een periodieke reiniging.

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u budgetvriendelijke onderhoudsprogramma’s aanbieden (bijv. 14-daags, maandelijks, 2-maandelijks) zodat uw PVC vloeren er altijd schoon en stofvrij bij zullen liggen.

PVC vloer reinigen – Onze werkwijze

Het reinigen van een PVC vloer is essentieel om de frisheid en glans van deze vloer te behouden. PVC vloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Regelmatig reinigen draagt bij aan het behouden van hun kwaliteit. Om een nieuwe PVC vloer te reinigen maken we gebruik van een gepaste vloerreiniger, voor oude PVC vloeren gaan we anders te werk. Het onderhoud van een bestaande PVC vloer wordt, afhankelijk van de mate van de vervuiling en het aantal bestaande waslagen, specifieke strippers gebruikt.

Nadat de stripper (verdund met water) op de vloer is aangebracht, schuren we uw PVC vloer met behulp van de éénschijfsmachine om het vuil en de oude waslagen te verwijderen. Plaatsen waar de machine niet bij kan reinigen we manueel. Nadat de vervuiling en de oude waslagen zijn losgeweekt verwijderen we de achtergebleven substantie met een waterzuiger. Indien nodig wordt de voorafgaande procedure nogmaals herhaald totdat een egale, schone PVC vloer ontstaat.

Na het reinigen, neutraliseren we uw PVC vloer. De volledige oppervlakte wordt nagespoeld met zuiver water om eventuele resten van de strippers volledig te verwijderen.

Wanneer uw PVC vloer weer helemaal droog is, brengen we een nieuwe beschermlaag aan. We raden aan om een PVC vloer te behandelen met traditionele polymeerlagen of 1- of 2-componenten PU-lagen. Dankzij deze behandeling is uw vloer beter beschermd voor een langere periode.

linoleum rubber vinyl vloeronderhoud

PVC vloer onderhoud – producten

Om uw PVC vloer de langst mogelijke bescherming te bieden, raden we de onderhoudsproducten en coatings van Dr. Schütz aan.

Omdat onze medewerkers een volledige Dr. Schutz opleiding gevolgd hebben, garanderen we dat het aanbrengen van de Dr. Schutz producten helemaal volgens de regels van de kunst gebeurt. Met enige trots kunnen we ons bijgevolg voorstellen als ‘Dr. Schutz preferred applicator’.

Dr. Schutz – 1 componenten PU-coating

Voor een optimale bescherming van vinyl vloeren, kiest u voor de vloercoating van Dr. Schutz. De 1 componenten polyurethaan coating van Dr. Schutz garandeert een stevigere, slijtvastere bovenlaag dan de ‘klassieke’ polymeren.

De Dr. Schutz vloercoating heeft een matte, natuurlijke uitstraling. Ideaal dus voor druk belopen vloeren.

Dr. Schutz – 2 componenten PU Protector

Voor een nog betere bescherming van uw vinyl vloer, kiest u voor de 2 componenten polyurethaan coating van Dr. Schutz. Deze garandeert een nog stevigere bovenlaag dan de 1 componenten PU coating. De vloercoating van Dr. Schutz geeft een zeer sterke bescherming aan elastische vloeren. Als kers op de taart is deze vloercoating in hoge mate chemicaliën-bestendig en biedt hij een langdurige bescherming tegen allerhande slijtage.

De Dr. Schutz vloercoating heeft naar wens een ultramatte, matte of zijdeglans afwerking. Ideaal dus voor druk belopen zones.

Dr. Schutz PU Anticolor

PU Anticolor is een speciale 2 componenten Polyurethaan coating, ontwikkeld door Dr. Schutz, met zeer hoge bestendigheid tegen kleurende chemicaliën (haarverfmiddelen, desinfecteermiddelen, etc…). Bovendien stopt deze vloercoating weekmakers (uit rubber) zodat er geen migratie plaatsvindt.

PU Anticolor is een slijtvaste coating in zijde-matte optiek.

Dr. Schutz PU Color

Als u op zoek bent naar een kleurende vloercoating, bent u bij Dr. Schutz steeds aan het juiste adres. We kunnen uw vloer een volledige make-over geven door een kleursysteem aan te brengen. PU Color van Dr. Schutz is een kleurende vloercoating waarmee we uw oude PVC vloer in één enkele behandeling kunnen opfrissen. Binnen enkele dagen (afhankelijk van de oppervlakte) geniet u al opnieuw van een stralende vloer.

PU Color van Dr. Schutz is zeer duurzaam. Omdat u uw PVC vloer een tweede leven geeft, is deze oplossing zeer kostenbesparend. Geen sloopkosten, geen dagen durende opbouwsystemen. Met PU Color van Dr. Schutz krijgt uw vloer in een handomdraai een compleet nieuwe look.

Let op: een strakke en gladde ondervloer is vereist om een optimaal resultaat te bekomen.

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.

    Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.