>>Epoxy/PU vloeren
Epoxy/PU vloeren 2019-06-18T12:58:48+00:00

Epoxy / PU vloeren – Onderhoud en renovatie

Heeft u een PU of Epoxy vloer? Voor een professioneel onderhoud bent u bij Procobel steeds aan het juiste adres. Het schoonmaken of reinigen van PU en Epoxy vloeren heeft dan ook geen geheimen meer voor onze ervaren vakmensen.

Onderhoud van PU / Epoxy vloeren

De kunststofvloeren die het meest voorkomen zijn de polyurethaan (PU) en de epoxy vloeren. Om dit type vloer in optimale staat te houden, dient geregeld een grondige reinigingsbeurt te worden ingelast.

Dagelijks onderhoud

Het dagelijks onderhoud van PU en epoxy vloeren bestaat uit het stofvrij maken van de vloer. Door hem te dweilen met een neutrale vloerreiniger, zoals bv Asset Floor, ziet uw PU / Epoxy vloer er weer fris uit. Afhankelijk van de graad van vervuiling kan er meermaals per jaar een grondige reinigingsbeurt voorzien worden.

Procobel biedt professioneel advies op maat over gespecialiseerde producten voor het schoonmaken en onderhouden van uw PU / Epoxy vloer. Meer weten? Contacteer ons.

Grondige reiniging

Vaak is de grootste bron van vervuiling een opbouw van onderhoudsproducten in de vorm van een zeepfilm en/of beschermingsproducten.

De PU / Epoxy vloer wordt eerst met een geschikte vloerreiniger machinaal geschuurd. Afhankelijk van de vervuilingsgraad gebeurt dit met aangepaste pads. Moeilijk te bereiken plaatsen worden manueel geschuurd.

Wanneer er zich hardnekkige vervuiling voordoet kunnen er agressievere middelen gebruikt worden. Uiteraard bekijken we eerst de voorschriften voor het onderhoud van de vloer en nemen eventueel contact op met de plaatser van de vloer.

Periodieke reiniging

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u budgetvriendelijke onderhoudsreinigingen aanbieden (bijv. halfjaarlijks of jaarlijks) zodat uw PU Epoxy vloeren er altijd schoon en stofvrij bij zullen liggen.

onderhoud PU Epoxy vloeren

Renovatie van PU / Epoxy vloeren

PU en epoxy vloeren zijn zoals meerdere vloersoorten niet ongevoelig voor krassen. Om deze weg te werken is het mogelijk de toplaag te vernieuwen. Er wordt dan een 2 componenten toplaag aangebracht die uw vloer terug zijn oorspronkelijk uitzicht bezorgen.

Wanneer de toplaag vele krassen en andere beschadigingen vertoont kan deze worden vernieuwd. De vloer wordt eerst grondig gereinigd en aansluitend wordt een nieuwe toplaag aangebracht.

Wilt u uw vloer liever in een andere kleur? Geen probleem. Met de PU coating van Dr. Schutz kunnen we uw PU of Epoxy vloer in de kleur van uw keuze opleveren.

renovatie pu epoxy vloer

Renovatie en onderhoud PU / Epoxy vloeren – Producten en machines

Om uw PU / epoxy vloer de langst mogelijke bescherming te bieden, raden we de onderhoudsproducten en coatings van Dr. Schutz aan.

Omdat onze medewerkers een volledige Dr. Schutz opleiding gevolgd hebben, garanderen we dat het aanbrengen van de Dr. Schutz producten volgens de regels van de kunst gebeurt. Met enige trots kunnen we ons bijgevolg voorstellen als ‘Dr. Schutz preferred applicator’.

Dr. Schutz – 2 componenten PU Protector

Voor een nog betere bescherming van uw vloer, kiest voor de 2 componenten polyurethaan coating van Dr. Schutz. Deze garandeert een nog stevigere bovenlaag dan de 1 componenten PU coating. De vloercoating van Dr. Schutz geeft een zeer sterke bescherming aan elastische vloeren. Als kers op de taart is deze vloercoating in hoge mate chemicaliën-bestendig en beidt hij een langdurige bescherming tegen allerhande slijtage.

De Dr. Schutz vloercoating heeft naar wens een ultramatte, matte of zijdeglans afwerking. Ideaal dus voor druk belopen zones. Voor een klinische uitstraling gebruiken we een hoogglas afwerking.

Dr. Schutz PU Anticolor

PU Anticolor is een speciale 2 componenten Polyurethaan coating, ontwikkeld door Dr. Schutz, met zeer hoge bestendigheid tegen kleurende chemicaliën (haarverfmiddelen, desinfecteermiddelen, etc…). Bovendien stopt deze vloercoating weekmakers (uit rubber) zodat er geen migratie plaatsvindt.

PU Anticolor is een slijtvaste coating in zijde-matte optiek.

Dr. Schutz PU Color

Als u op zoek bent naar een kleurende vloercoating, bent u bij Dr. Schutz steeds aan het juiste adres. We kunnen uw vloer een volledige make-over geven door een kleursysteem aan te brengen. PU Color van Dr. Schutz is een kleurende vloercoating waarmee we uw oude vloer in één enkele behandeling kunnen opfrissen. Binnen enkele dagen (afhankelijk van de oppervlakte) geniet u al opnieuw van een stralende vloer.

PU Color van Dr. Schutz is zeer duurzaam. Omdat u uw vloer een tweede leven geeft, is deze oplossing uiteraard ook zeer kostenbesparend. Geen sloopkosten, geen dagen durende opbouwsystemen. Met PU Color van Dr. Schutz krijgt uw vloer in een handomdraai een compleet nieuwe look.

Let op : een strakke en gladde ondervloer is een vereiste.

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.