Flotex onderhoud

Professioneel Flotex onderhoud door Procobel. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide vakkennis kunnen we u voor het schoonmaken of (droog) reinigen van uw Flotex vloeren steeds een scherpe prijs bieden.

Flotex onderhoud

Voor het dagelijks onderhoud volstaat het om uw Flotex vloer grondig te stofzuigen en te ontvlekken met een gespecialiseerd product. Reken op onze jarenlange ervaring en uitgebreide expertise om u de juiste onderhoudsproducten voor uw Flotex vloer aan te raden. Meer weten? Contacteer ons.

Om uw Flotex vloeren op een efficiënte manier te reinigen rekent u best op een vakman. De graad van vervuiling bepaalt welk de meest geschikte manier is om uw Flotex vloer te reinigen. In bepaalde gevallen volstaat het om “droog” te reinigen. Soms zijn we echter genoodzaakt om uw Flotex vloer te reinigen met voldoende water.

Er is dus niet één methode die altijd werkt. In bepaalde gevallen is een combinatie van methodes de aangewezen oplossing. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide expertise kunnen we op voorhand zonder probleem inschatten welke methode we het best inschakelen voor het onderhoud van uw Flotex vloer.

In sommige gevallen worden we geacht in zo weinig mogelijk tijd een zo goed mogelijk resultaat te halen, terwijl andere situaties een zo compleet mogelijke reiniging vereisen.

flotex onderhoud duplex

Antibacteriële behandeling voor uw Flotex vloer

We kunnen uw Flotex vloerbekleding ook een antibacteriële behandeling geven. Hiervoor gebruiken de producten van BioOrg, een Belgisch bedrijf dat een baanbrekende techniek ontwikkelde om onzichtbare vervuiling tegen te gaan.

BioOrg bestaat uit positieve organismen die via verneveling tot op de moeilijkst bereikbare plaatsen komen. Overal waar de organismen terecht komen, vormen ze micro-bacteriële gemeenschappen die uit zichzelf de vervuiling wegnemen.

antibacteriele behandeling BioOrg

Anti-vuil behandeling voor uw Flotex vloer

Om het dagelijks onderhoud en het terugkeren van vlekken te voorkomen, kunnen we uw Flotex vloer een anti-vuil behandeling geven. We impregneren de Flotex met Baygard van Dr. Schutz voor een water- en vuilafstotende werking om zo het aanhechten van nieuwe vervuilingen tegen te gaan. Als kers op de taart wordt door het impregneren van uw Flotex vloer de stabiliteit en elasticiteit van de vezels verhoogt.

Dr. Schutz is een vooraanstaande Duitse fabrikant van professionele onderhoudsproducten voor allerhande vloeren.

Dr Schutz - onderhoudsproducten

Professioneel onderhoud van Flotex – producten en machines

Duplex reinigingsmachine

Het reinigen van flotex vloeren gebeurt in het algemeen met behulp van de Duplex reinigingsmachine. Dit is een machine met twee contra-roterende cilindrische borstels. De snel-draaiende borstels borstelen grondig en nemen zelfs het zware vuil, zoals stof en zand, op uit de Flotex vloer.

Uw Flotex vloer reinigen met een Duplex reinigingsmachine biedt de volgende voordelen:

 • door de grondige werking van de twee, contra-roterende snel draaiende borstels, wordt het tapijt tot op de rug gereinigd (= dieptereiniging)
 • ook zwaar vuil zoals zand, stof, kruimels e.d. wordt verwijderd
 • minimaal gebruik van water (hierdoor korte droogtijd)
 • zeer efficiënt reinigingssysteem; zelfs tot in de hoeken en onder de bureaus
 • de Duplex borstelt het tapijt goed los en reinigt met zeer goed resultaat
duplex reinigingsmachine

Truckforce / Powerflex combinatie

In bepaalde gevallen adviseren we uw Flotex vloer te reinigen met de Truckforce – Powerflex combinatie. Dit toestel werkt met een zeer hoge druk (tot 35 bar) en een zeer hoge zuigkracht (3 krachtige zuigmotoren in lijn) wat voor een zeer grondige spoelende reiniging zorgt.

Dit is een veel grondigere bewerking dan het normale periodieke onderhoud van uw Flotex vloer. Door de hoge druk en grote zuigkracht wordt de vloer tot op de rug schoongespoeld.

truckforce powerflex

Onderhoud van Flotex vloeren – producten

Bij voorkeur wordt er met het product ‘PRO STEP Meubelstof- en Tapijtreiniger‘ gereinigd omdat:

 • het niet schuimt en daardoor sneller werkt
 • het vrijwel geen inwerktijd nodig heeft
 • het uiterst veilig is (ph-waarde: 9,4) en dus geen risico op beschadigingen geeft
 • het geen vettige residuen achterlaat en daardoor geen snelle hervervuiling zal veroorzaken
 • het bijzonder doeltreffend is
 • het een beschermende coating niet aantast

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.

  Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.