>>Vast tapijt
Vast tapijt 2019-06-18T13:23:49+00:00

Tapijt reinigen

Om uw vast tapijt professioneel te laten reinigen rekent u op Procobel. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide vakkennis kunnen we u voor het schoonmaken of (droog) reinigen van uw tapijten steeds een scherpe prijs bieden.

Vast tapijt reinigen

Voor het dagelijks onderhoud volstaat het om uw tapijt grondig te stofzuigen en te ontvlekken met een gespecialiseerd product. Reken op onze jarenlange ervaring en uitgebreide expertise om u de juiste onderhoudsproducten voor uw type tapijt aan te raden. Meer weten? Contacteer ons.

Om uw tapijt op een efficiënte manier te reinigen rekent u best op een vakman. Naast de graad van vervuiling bepaalt het materiaal waaruit uw tapijt vervaardigd is eveneens welk de meest geschikte manier is om uw tapijt te reinigen. In bepaalde gevallen volstaat het om uw tapijt “droog” te reinigen. Soms zijn we echter genoodzaakt om uw tapijt te reinigen met voldoende water.

Er is dus niet één methode voor tapijtreiniging die altijd werkt. In bepaalde gevallen is een combinatie van methodes de aangewezen oplossing. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide expertise kunnen we op voorhand zonder probleem inschatten welke methode we het best inschakelen om uw tapijten te reinigen.

In sommige gevallen worden we geacht in zo weinig mogelijk tijd een zo goed mogelijk resultaat te halen, terwijl andere situaties een zo compleet mogelijke tapijtreiniging vereisen.

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u budgetvriendelijke onderhoudsprogramma’s aanbieden (bijv. 14-daags, maandelijks, 2-maandelijks) zodat uw vast tapijt er altijd schoon en stofvrij bij zal liggen.

vast tapijt onderhoud

Antibacteriële behandeling voor uw vast tapijt

We kunnen uw tapijt ook een antibacteriële behandeling geven. Hiervoor gebruiken de producten van BioOrg, een Belgisch bedrijf dat een baanbrekende techniek ontwikkelde om onzichtbare vervuiling tegen te gaan.

BioOrg bestaat uit positieve organismen die via verneveling tot op de moeilijkst bereikbare plaatsen komen. Overal waar de organismen terecht komen, vormen ze micro-bacteriële gemeenschappen die uit zichzelf de vervuiling wegnemen.

antibacteriele behandeling BioOrg

Anti-vuil behandeling voor uw vast tapijt

Om het dagelijks onderhoud en het terugkeren van vlekken te voorkomen, kunnen we uw tapijt een anti-vuil behandeling geven. We impregneren het tapijt met Baygard van Dr. Schutz voor een water- en vuilafstotende werking om zo het aanhechten van nieuwe vervuilingen tegen te gaan. Als kers op de taart wordt door het impregneren van het tapijt de stabiliteit en elasticiteit van de vezels verhoogt.

Dr. Schutz is een vooraanstaande Duitse fabrikant van professionele onderhoudsproducten voor allerhande vloeren.

Dr Schutz - onderhoudsproducten

Professionele reiniging van vast tapijt – producten en machines

Om u vast tapijt een grondige reiniging te geven, worden kosten noch moeite gespaard. We smijten ons arsenaal van professionele machines en onderhoudsproducten in de strijd om uw tapijt de reiniging te bieden die het verdient.

Duplex tapijtreiniger

Het reinigen van uw tapijten gebeurt in het algemeen met behulp van de Duplex reinigingsmachine. Dit is een machine met twee contra-roterende cilindrische borstels. De snel-draaiende borstels borstelen het tapijt grondig los en nemen zelfs het zware vuil, zoals stof en zand, op uit het tapijt.

Uw tapijt reinigen met een Duplex reinigingsmachine biedt de volgende voordelen :

 • door de grondige werking van de twee, contra-roterende snel draaiende borstels, wordt het tapijt tot op de rug gereinigd (= dieptereiniging)
 • ook zwaar vuil zoals zand, stof, kruimels e.d. wordt verwijderd
 • minimaal gebruik van water (hierdoor korte droogtijd)
 • zeer efficiënt reinigingssysteem; zelfs tot in de hoeken en onder de bureaus
 • de Duplex borstelt het tapijt goed los en reinigt met zeer goed resultaat
duplex reinigingsmachine

Truckforce / Powerflex combinatie

In bepaalde gevallen adviseren we uw vast tapijt te reinigen met de Truckforce – Powerflex combinatie. Dit toestel werkt met een zeer hoge druk (tot 35 bar) en een zeer hoge zuigkracht (3 krachtige zuigmotoren in lijn) wat voor een zeer grondige spoelende tapijtreiniging zorgt.
Dit is een veel grondigere bewerking dan het normale periodieke onderhoud van uw tapijt. Door de hoge druk en grote zuigkracht wordt het tapijt tot op de rug schoon gespoeld. We kunnen hier spreken van een ‘tapijtrenovatie’!

truckforce powerflex

Tapijtreiniging met de Bonnet-pad

Uw tapijt wordt voor we beginnen behandeld met Pro-Step. De ronddraaiende katoenen Bonnet-pad absorbeert het vocht en wrijft het tapijt schoon. Het reinigen van uw tapijt met de Bonnet-pad betreft een oppervlaktereiniging met een uiterst korte droogtijd.

Hebben we te maken met een zwaardere vervuiling dan levert deze methode, in combinatie met de Duplexreiniging, een zeer goed resultaat.

De reiniging met de Bonnet-pad wordt tijdens een tapijtreiniging meestal niet als enige reinigingsmethode gehanteerd.

bonnet pads

Producten voor tapijtreiniging

Bij voorkeur wordt er met het product ‘PRO STEP Meubelstof- en Tapijtreiniger‘ gereinigd omdat:

 • het niet schuimt en daardoor sneller werkt
 • het vrijwel geen inwerktijd nodig heeft
 • het uiterst veilig is (ph-waarde: 9,4) en dus geen risico op beschadigingen geeft
 • het geen vettige residuen achterlaat en daardoor geen snelle hervervuiling zal veroorzaken
 • het bijzonder doeltreffend is
 • het een beschermende coating niet aantast

Voor koffievlekken wordt Coffee Breaker gebruikt. Dit is een exclusief geoctrooieerde formule die in staat is hardnekkige koffievlekken en overige vlekken te verwijderen zoals rode wijn, vruchtensap, thee, frisdrank, … zonder dat het tapijt hierdoor wordt aangetast. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide vakkennis zijn we in staat om elk vast tapijt te reinigen aan een competitieve prijs.

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.