Houd uw natuursteen in topvorm dankzij Procobel. Wij zorgen voor een professionele kristallisatie uw marmer, travertin of blauwe hardsteen.

Welke soort natuurstenen kan je laten kristalliseren?

Kristallisatie kan worden toegepast op vloeren met een hoge waarde aan kalk zoals, travertin, terrazzo, Blauwe hardsteen en marmer.

Het proces van kristallisatie

We beginnen met het verwarmen van de vloer door middel van zachte, constante wrijving. Dit zorgt ervoor dat de structuur van de natuursteen zachter wordt en de poriën van het gesteente openen. Vervolgens worden de kristallen van het kristalmiddel opgenomen door de vloer, waarna de vloer afkoelt. Gedurende het afkoelingsproces sluit de steen en wordt hij weer ondoordringbaar hard. Dankzij de kristallisatie is uw vloer volledig bestand tegen water en vuil. Bovendien krijgt uw vloer een prachtige glans die van binnenuit straalt.

Bij het kristalliseren van kalkhoudende natuursteen moeten enkele voorwaarden in acht worden genomen:

  • De vloer moet vlak zijn. Opstaande of dieper gelegen oneffenheden in het natuursteen reageren niet goed op het kristallisatiepoeder en zullen dof blijven.
  • Het natuursteen moet een hoog kalkgehalte hebben om het gewenste resultaat te bereiken.
  • Het kristalliseren van natuursteen heeft een kortere levensduur dan polieren. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de behandeling voor uw vloer.

Het effect van kristalliseren

Wat voor effect heeft kristalliseren op uw natuurstenen vloer zoals marmer? Kristallisatie van natuursteen resulteert in een gelijkmatige glans en biedt bescherming van binnenuit. Heeft u vlekken of doffe plekken op uw natuurstenen vloer? Geen zorgen, onze methode maakt deze vlekken en plekken verleden tijd. In plaats van de kristallen op de steen aan te brengen, worden ze juist in de steen zelf geïntegreerd. Dit leidt tot verbluffende resultaten.

Een nieuwe vloer kristalliseren

Vaak ondergaan nieuw gelegde natuurstenen vloeren een extra behandeling kristallisatie. Nadat de natuursteen gevoegd is, kan er vaak een lichte cementsluier achterblijven, waardoor het oppervlak er dof en mat uitziet. Het kristalliseren van de vloer zorgt ervoor dat deze doffe waas verdwijnt en de prachtige glans van het natuursteen weer terugkomt.

Het kristalliseren van natuursteen heeft de volgende effecten:

  • Verdichting van het oppervlak, waardoor het minder gevoelig is voor vlekken.
  • Minder gevoelig voor krassen en slijtage, dankzij de verharding van de toplaag.
  • Het resultaat is een verbeterd uitzicht op uw natuurstenen vloer, vanwege de hoge glans die wordt bereikt.

Een oude vloer kristalliseren

Kristallisatie wordt vaak uitgevoerd op oude vloeren die dof zijn geworden, om zo de glans terug te krijgen. De mate van glans na behandeling is afhankelijk van de oorspronkelijke afwerking van het oppervlak (gepolijst) en de mate van dofheid. Kristallisatie maakt oppervlakkige krasjes grotendeels onzichtbaar. Andere beschadigingen, zoals scheuren, diepere krassen en oneffenheden, blijven echter zichtbaar en worden niet beïnvloed.

Voor diepere beschadigingen en grotere oneffenheden wordt het aanbevolen om de natuurstenen vloer te polijsten, vlakschuren of schuren

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.

    Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

    2023-06-28T07:54:18+00:00