Door een regelmatig en professioneel uitgevoerd onderhoud houdt u uw parketvloeren in topvorm.
Reken op Procobel voor het onderhoud van uw parket.

Om uw parketvloer in goede staat te houden, laat u deze best regelmatig onderhouden. Procobel zorgt voor een professioneel onderhoud of volledige renovatie van uw parketvloer. Wilt u advies over de mogelijkheden om uw parket te onderhouden of te renoveren? Ook dan bent u bij Procobel aan het juiste adres.

Het proces dat we volgen om uw parket te onderhouden hangt af van de staat van uw vloer. Vertoont uw parketvloer op het moment van het onderhoud slechts lichte slijtage? Dan volstaat het om uw vloer oppervlakkig te schuren of te reinigen. Is er sprake van zware slijtage? Dan volstaat een oppervlaktereiniging meestal niet meer en zullen we dieper moeten schuren om het vuil te verwijderen. We spreken dan eerder over renovatie van uw parket.

Wanneer heeft uw parketvloer een onderhoud nodig?

Er zijn enkele visuele indicaties die aangeven of uw vloer toe is aan een onderhoud of een volledige renovatie. Ontstaan er kale plekken en/of looppaden? Dan volstaat het om uw vloer een professioneel onderhoud te geven. Begint het hout ook wat te vergrijzen? Dan is de beschermingslaag van het parket versleten en moet deze hersteld worden. Als u niet zeker bent of uw parket toe is aan een onderhoud of herstelling, contacteert u ons voor professioneel advies.

Hoe dikwijls laat u uw parket onderhouden?

Ook het type parketvloer dat u thuis heeft speelt een rol in de frequentie van onderhoud. Voor het onderhoud van uw geolied parket, laat u deze best om de 1 à 2 jaar de toplaag opnieuw inoliën. Zo blijft u parket in topvorm. Parket dat gevernist is heeft daarentegen geen specifieke onderhoudsbeurt nodig. Voor gevernist parket volstaat het gewone dagdagelijkse parketvloer onderhoud.

Hoe lang duurt het onderhoud van een parketvloer?

De duur van het onderhoud is afhankelijk van de gekozen procedure. Als de houten parketvloer geolied worden, verloopt het onderhoud doorgaans vrij vlot. Dit type onderhoud is niet zo omslachtig. Indien er echt geschuurd moet worden, is het werk echter vrij arbeidsintensief. Het duurt wat langer, maar resulteert dan ook in een quasi nieuwe parketvloer.

Omdat we uitsluitend kwaliteitsproducten gebruiken voor het onderhoud van parketvloeren, kunnen we een lange levensduur garanderen. Gecombineerd met een deftig dagelijks onderhoud gaat uw parketvloer minstens 10 jaar mee!

Wilt u advies over het onderhoud van uw parketvloer?
Bent u op zoek naar een ervaren partner om uw vloer weer in zijn oude glorie te herstellen?
Contacteer Procobel!

GRATIS plaatsbezoek?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.

    Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw gegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

    2022-11-17T16:06:23+00:00